arrow Da li tražite rešenje za svoju industriju ili imate tehnički problem koji treba da rešimo?

Odaberite jezik:

Srpski

Naš rashladni sistem u Norveškoj

Norveška firma za skladištenje mesnih proizvoda odabrala je Arctico2 rashladni sistem koji je osmišljen i proizveden od strane MB Frigo Grupe. 

CO2  rashladni sistem sastoji se od kompresorske jedinice, izdvojenog međuhladnjaka, hladnjaka gasa, visokoefikasnog isparivača i električnog upravljačkog ormara. Kompresorska jedinica izvedena je sa dvostepenim poluhermetičkim kompresorom Dorin zadnje generacije koji radi u potkritičnom i transkritičnom području. Jedinica je opremljena sistemom za odvajanje i povrat ulja, kontejnerom tečne radne supstance i električnim ormarom. Upravljanje kompresorskom jedinicom izvedeno je elektronskim kontrolorom CAREL serije pRack 100T, a upravljanje radom isparivača u rashladnoj komori izvedeno je korišćenjem Danfoss-ovog elektronskog ekspanzijskog ventila za CO2 serije AKVH koji pokreće Danfossov elektronski kontrolor serije AK CC 550A. Oba sistema su međusobno povezana tako da ne postoji opasnost od tzv. neusklađenog rada, a time i havarije rashladnog sistema. Takvom povezanošću ostvaruju se optimalni pogonski parametri koji osiguravaju maksimalnu iskorišćenost celog sistema.  

Instalirana oprema

Tehnički detalji

Oprema za klimatizaciju:  Arctico2 rashladni sistem Primena: Rashladni sistem za skladištenje mesnih proizvoda Lokacija: Norveška Datum instalacije: 9/2019.