arrow Da li tražite rešenje za svoju industriju ili imate tehnički problem koji treba da rešimo?

Ulaganje u obrazovanje

Ulaganje u obrazovanje i buduće generacije je aktivnost MB Frigo Grupe kojom želi da doprinese zajednici i unapredi tržište klimatizacije i rashladne tehnike u Adria regiji.

Naš cilj je da podržimo obrazovanje i osvestimo buduće generacije za korišćenje prirodnih radnih materija u rashladnoj tehnici kako bi postali aktivni učesnici u zaštiti okoline i promotori energetski efikasnih sistema.

Proteklih nekoliko godina donirali smo CO2 rashladne jedinice mašinskim fakultetima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Beogradu.

Ove jedinice će biti integrisane u laboratorije za termodinamiku na fakultetima, čime se unapređuje obrazovni proces i istraživački rad studenata.

Projekat donacije usmeren je na ulaganje u obrazovanje i razvoj novih, ekoloških tehnologija. MB Frigo Grupa i Carel, kao partnerske kompanije, izabrani su zbog svog renomea i kvaliteta u oblasti rashladne tehnike.

Sa više od 40 godina iskustva na tržištu, MB FRIGO nastoji svoje bogato znanje i iskustvo pretočiti u aktivnosti koje će pozitivno uticati na zajednicu i buduće generacije studenata.

Saradnja između akademske zajednice i poslovnih subjekata otvara nove mogućnosti za studente. Kroz praktičan rad na vrhunskoj opremi, studenti će sticati ključna znanja i veštine potrebne za uspešan rad u budućnosti.

Rashladna tehnika je dinamična oblast koja neprestano doživljava promene i inovacije, posebno u smislu ekološki prihvatljivih rešenja, povećanja energetske efikasnosti i naprednih mogućnosti upravljanja. U tom kontekstu, neprestano praćenje trendova i ulaganje u znanje postaje neophodno za sve profesionalce u industriji.

Instalirane ArctiCO2 rashladne jedinice koriste CO2 kao ekološki prihvatljivu radnu materiju, opremljene su inovativnim inverterskim kompresorom, te uključuju napredni Carel BOSS sistem za nadzor i upravljanje. Ovaj sistem omogućava daljinsko praćenje i upravljanje preko interneta na različitim uređajima poput računara, tableta ili mobilnih telefona, dodatno podstičući fleksibilnost i pristupačnost u obrazovanju.