Robotizacija proizvodnje

Robotizacija proizvodnje

MB Frigo grupacija uložila je 19 miliona kuna u robotizaciju postojeće proizvodne linije rashladne opreme uz pomoć sredstava iz Evropskog fonda za regionalni razvoj.

Kao lideri na tržištu rashladne opreme i klimatizacije, konstantno ulažemo u razvoj tehnologije kako bi svojim partnerima – kupcima ponudili proizvode s dodatnom vrednošću. Ovo ulaganje deo je filozofije koja nas pokreće i prati našu misiju poslovanja – kvalitetnim i prepoznatljivim proizvodima, inovativnim rešenjima te izvrsnom uslugom želimo da unapredimo kvalitet života svakog korisnika naših proizvoda ili usluga.

Naš proizvodni program uključuje proizvodnju rashladnih komora, hladioničkih vrata, industrijskih hladioničkih panela, rashladnih vitrina, kondenzacijskih i multikompresorskih jedinica.

Od samih početaka proizvodni program ističe se kvalitetom, fleksibilnošću i mogućnošću izrade proizvoda po meri prema zahtevima kupaca. Zbog vrhunskog kvaliteta uspeli smo da plasiramo MB Frigo rashladne uređaje u zemlje Evropske unije kao što su Austrija, Nemačka, Švajcarska, Danska …

Prema postavljenoj strategiji razvoja, prošle godine uložili smo u razvoj novih tehnologija, tačnije u projekat «Jačanje konkurentnosti i poslovni razvoj firme MB Frigo d.o.o.» U taj je projekat uloženo 19 miliona kuna, čime se rešava nedostatak proizvodnih kapaciteta za ispunjenje potreba postojećih klijenata, akviziciju novih i izlazak na nova tržišta. Jedna od bitnih stavki projekta je uvođenje robotizovane linije za obradu limenih delova opreme i konstrukcija.

Uvođenjem robotike proizvodni tokovi postali su fluentni te smo automatizovali poslovne procese, povećali efikasnost, kvalitet, ponovljivost i sveli smo na minimum broj neusaglašenih izrada. I na kraju, imamo dobru vest za sve koji zaziru od robotike na radnom mestu: naši dojučerašnji operateri CNC mašina su uspešno postali programeri fleksibilne tandemske robotske ćelije za probijanje i savijanje lima.

Uz navedenu modernizaciju, uvođenjem robotizacije i implementaciju nadolazećeg sistema za digitalno upravljanje poslovnim procesima, stvaraju se uslovi za Industriju 4.0 tzv. pametne fabrike.

To nipošto nije kraj ulaganju i unapređenju proizvodnje jer i dalje nastavljamo s uvođenjem novih tehnologija i proširenja proizvodnog pogona kako bismo proširili svoje poslovanje na ostale zemlje u Evropi. Tako je prošle godine formirano Odeljenje za istraživanje i razvoj. Glavni razlog za njegovo osnivanje je sve veća potražnja za opremom koja koristi radna sredstva s malim potencijalom globalnog zagrevanja (tzv. Low GWP), odnosno R 407F, R 449A, R 32 i ugljen-dioksid (R 744), pri čemu se posebna pažnja posvećuje upravo opremi za CO2.

 

x

Ova stranica upotrebljava "kolačiće" kako bi vam osigurala optimalno korisničko iskustvo. Koristimo "kolačiće" za web usluge, analize korištenja, sustave za oglašavanje i analize funkcionalnosti. Bez "kolačića" naše usluge ne bi funkcionirale u potpunosti. Klikom na gumb "DA" prihvaćate pohranjivanje vaših kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

I agree