MB Frigo u Norveškoj

MB Frigo u Norveškoj

Norveška firma za skladištenje voća i povrća odabrala je CO2 rashladni sistem koji je smišljen i proizveden od strane MB Frigo Grupe –  specijalista za rashladnu opremu.

CO2  rashladni sistem sastoji se od kompresorske jedinice, izdvojenog međuhladnjaka, hladnjaka gasa, visoko efikasnog isparivača i električnog upravljačkog ormara.

Kompresorska jedinica izvedena je sa dvostepenim poluhermetičkim kompresorom Dorin poslednje  generacije koji radi u podkritičnom i transkritičnom području.

Jedinica je opremljena sistemom za odvajanje i povrat ulja, rezervoarom tečnnosti rashladne materije i električnim ormarom.

Upravljanje kompresorskom jedinicom izvedeno je električnim kontrolorom CAREL serije pRack 100T, a upravljanje radom isparivača u rashladnoj komori izvedeno je korićenjem Danfoss-ovog elektronskog ekspanzionog ventila za CO2 serije AKVH koga pokreće Danfoss-ov električni  kontrolor serije AK CC 550A.

Oba sistema su međusobno povezana tako da ne postoji opasnost od tzv. neusklađenog rada, a time i havarije rashladnog sistema Takvom povezanošću ostvaruju se optimalni pogonski parametri koji osiguravaju maksimalnu iskorišćenje celog sistema..

 

x

Ova stranica upotrebljava "kolačiće" kako bi vam osigurala optimalno korisničko iskustvo. Koristimo "kolačiće" za web usluge, analize korištenja, sustave za oglašavanje i analize funkcionalnosti. Bez "kolačića" naše usluge ne bi funkcionirale u potpunosti. Klikom na gumb "DA" prihvaćate pohranjivanje vaših kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.

I agree