Haier klima uređaj uništava 99,99% virusa COVID-19

Haier klima uređaj uništava 99,99% virusa COVID-19

Pandemija novog koronavirusa (SARS-CoV-2) donela je popriličan broj izazova i promena u svakodnevnom životu ljudi. Izrazita potreba za pročišćenim i svežim vazduhom u domu, kancelariji i svakom prostoru u kojem često boravimo, promenila je životne prioritete korisnika. Kako bi odgovorila na njihove specifične zahteve, kompanija Haier osmislila je inovativnu tehnologiju naziva UVC sterilizacija – implementiranu u klima uređaj, koja omogućava da bezbrižno udišemo zdrav vazduh bez virusa i bakterija.

U novembru 2020. Haier Air Conditioning pokrenuo je službenu saradnju sa kompanijom Texcell S.A. za sprovođenje testova na Haier UVC GENERATORU koji se koristi u Haier paleti klima uređaja. Istraživanje koje je sproveo Texcell potvrdila je efikasnost UVC GENERATORA i smanjenje rizika od infekcije uzrokovane COVID-19. Ispitivanja su sprovedena u Texcell-ovoj profesionalnoj laboratoriji smeštenoj u Parizu. Test je sproveden u zatvorenoj kutiji od 45 L u laboratorijskim uslovima, gde je Haier UVC GENERATOR efikasno inhibirao SARS-CoV-2, sa efikasnošću do 99,998% u 1 satu.

Haierov UVC generator emituje zrake talasne dužine između 270-280nm. Uređaj je instaliran na isparivaču i generiše vazduh u blizini ulaza vazduha sa desne na levu stranu kada je funkcija uključena. UVC, vrsta UV zraka, talasne dužine u rasponu od 200-280 nm, deluje oštećujući strukturu DNA i RNA, uzrokujući da mikroorganizam ne može da vrši vitalne ćelijske funkcije. Trenutno sprečava opasnosti od vazduha – kada vazduh prolazi kroz područje izloženo UVC zracima, isporučuje zdrav vazduh u prostoriju.

Haier Flexis Plus model je koji predstavlja spoj napredne tehnologije (UV sterilizacija) i prirodnog čistog vazduha u domu. Funkcije za čist vazduh unapređene su uz pomoć antibakterijskog panela. Haierov antibakterijski filter kombinuje efikasnost tri filtera – antialergijski, antivirusni i antibakterijski – i održava vazduh čistim i zdravim. Filter štiti hvatanjem i deaktiviranjem grinja, polena, virusa i bakterija. FROST CLEAN jedna je od inovativnih funkcija za zdravlje, koju sadrže svi Haier modeli, a služi za automatsko samočišćenje uređaja hladnom ekspanzijom kojom se uklanjaju sve nečistoće i bakterije.

Model Flexis Plus ističe se visokom energetskom efikasnošću (A +++) i elegantnom mat belom površinom. Za super energetsku uštedu tu je ECO senzor pokreta koji prepoznaje prisutnost osoba u prostoriji. Ukoliko u prostoriji nema nikoga duže od 20 minuta, uređaj se prebacuje u način uštede energije.

Brzo stvara prijatnu mikroklimu uz efekat prirodne cirkulacije vazduha i eliminiše mogućnost neprijatnih promaja (3D strujanje vazduha). Specijalni dizajn Haier ventilatora omogućava dug domet vazduha do 20m, što ga čini idealnim i za klimatizaciju većih prostora. Da bi zaokružio svoje visoke performanse, vrlo je tih (16 dB (A) i uključuje najbolji Wi-Fi na tržištu.

Kompanija Haier Air Conditioning posvećena je dizajniranju proizvoda zasnovanih na inovativnim tehnologijama koje život korisnika čine jednostavnijim i praktičnijim. Novi klima uređaj UV Flexis Plus bavi se vrlo velikim problemom sa kojim se danas svi suočavaju – zagađenjem vazduha i sveprisutne pandemije COVID-19. Lansiranjem nove pametne tehnologije, korisnicima klima uređaja osiguran je čist i prozračan vazduh – bez virusa. I u budućnosti Haier kompanija planira sprovoditi nova istraživanja i inovacije u dizajnu, nastojeći da zadovolji potrebe kupaca širom sveta.

T: +381 (0) 11 3774 962
haier@mbfrigo.rs

Upit Haier UVC lampa (SR)