Haier Flair Plus specijalista za sterilizaciju vazduha

Haier Flair Plus specijalista za sterilizaciju vazduha

Znate li da vazduh u zatvorenim prostorijama može biti dvostruko zagađeniji od spoljašnjeg vazduha? U zatvorenim prostorijama provodimo najviše vremena i kvalitet vazduha koji udišemo direktno utiče na naše zdravlje.

Zagađen vazduh spolja ulazi u naš poslovni prostor, kancelarije ili naš dom kroz prozore i vrata, ali i kroz ventilaciju. Sa vazduhom u prostor ulaze i štetne čestice od izduvnih gasova, čađi, prašine, peludi, itd. U većim gradovima, pogotovo u područjima sa frekventnijim prometom, vazduh je još zagađeniji.

Gdje se nalazi izvor zagađenja vazduha u našem domu? Izvora je mnogo, a najčešće su to:hemikalije iz sredstava za čišćenje i pranje veša, dlake kućnih ljubimaca, alergeni koji se nalaze u biljkama i prašini, plinovi iz upaljenih kućnih aparata, vlaga iz kupatila, formaldehid sa nameštaja, tkanina, stari tepisi koji su idealna podloga za grinje i bakterije. Svi navedeni zagađivači potencijalna su opasnost za zdravlje jer narušavaju kvalitet vazduha koji često udiše cela porodica.

Brinem o kvalitetu vazduha koji udiše moja porodica

Loš kvalitet vazduha može biti posebno štetan za decu, starije osobe i osobe sklone raznim alergijama. Zanimljiva je činjenica da deca provode gotovo 90% svog vremena u zatvorenom prostoru, a više od trećine tog vremena igraju se i spavaju u svojim spavaćim sobama. Kako bi uklonili štetne čestice iz vazduha u dečijim sobama, Haier je osmislio više inovativnih funkcija koje sterilizuju ne samo vazduh, već i sam klima uređaj.

Funkcija NANO-AQUA ionizacija omogućava udisanje čistog i svežeg vazduha i u zatvorenom prostoru. Uništava gotovo sve štetne čestice u vazduhu:  mikročestice prašine, bakterije, viruse i alergene poput peludi i grinja, sa efikasnošću većom od 97,5%. Leti klima uređaj rashlađuje prostor i istovremeno brine o kvalitetu vazduha u domu.

Deca udišu više zagađenja iz vazduha po jedinici telesne težine od odraslih osoba pa je time i uticaj na zdravlje deteta puno izraženiji nego kod odraslih osoba. Loš kvalitet vazduha može dovesti do preopterećenosti dečijeg organizma pa se mogu javiti simptomi poput kašlja, nervoze, umora, glavobolje i dr. Zdravstveni radnici preporučuju održavanje temperature u dečijoj sobi između 20 i 22 stepena uz vlažnost od oko 50%.  Nano-aqua ionizator povećava količinu negativnih iona u vazduhu što značajno poboljšava kvalitet vazduha koji se udiše u prostoriji. Ioni efikasno zadržavaju optimalnu vlažnost vazduha kako bi naša koža bila glatka i sjajna.

Ne želim bakterije i viruse na svom klima uređaju

Prema nezavisnim istraživanjima, bakterije i virusi ne mogu preživeti na temperaturi od 56 °C (duže od 30 minuta). Novi Haierov model klima uređaja Flair Plus specijalista je za sterilizaciju vazduha i unutrašnje jedinice klima uređaja. 56 °C sterilizacija funkcija je koja ubija bakterije i viruse zagrevanjem isparivača na 56 ° C tokom 30 minuta. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, cela unutrašnja jedinica klima uređaja se sterilizuje, a virusi i mikroorganizmi unutra ubijaju.

Želim osetiti prirodni povetarac u domu

Nakon dolaska pandemije, tehnologija čišćenja i sterilizacije vazduha klima uređaja ubrzano se nadograđivala kako bi zadovoljila rastuće potrebe korisnika delom sveta za pročišćenim i svežim vazduhom u zatvorenim prostorima. Još jedna Haier-ova funkcija Low wind uspela je osigurati svojim korisnicima brzo postizanje željene temperature i svež dotok prirodnog vazduha bez negativnog efekta promaje. Bezvremenski dizajn modela Flair Plus uklapa se u sve stilove interijera, njegova visoka ušteda energije A+++ i inovativne funkcije za zdrav vazduh čine ga savršenim izborom za one koji žele klimu koja leti prijatno hladi uz osećaj prirodnog povetarca.

Početkom 2020. brand Haier dobio je svetsku potvrdu od nezavisne agencije za istraživanje svetskog tržišta Euromonitor International za najefikasnie antialergijsko delovanje klima uređaja  –Allergy-Free Tick-Mark Certificate i postao najprodavaniji brand klima uređaja u kategoriji sterilizacije vazduha.